Windows 10 updates vervallen

Productondersteuning Windows 10 beperkt.

Elk Windows-product heeft een levenscyclus. De levenscyclus begint wanneer een product wordt uitgebracht en eindigt wanneer het product niet meer wordt ondersteund.
Op Windows 10 Semi-Annual Channel (SAC) is sinds 25 januari 2018 een aangepaste 'levenscyclus' van toepassing die afwijkt van de 5 jaar + 5 jaar service die voorheen toegepast werd voor de OS versies, zoals XP, Windows 7, 8.

Dit houdt in dat voor de diverse versies van Windows 10, tot 18 maanden na de 'release' Windows, zowel security patches als service en functionele updates geleverd worden.
Deze updates zijn cumulatief, waarbij elke update voortbouwt op alle eerdere updates. Een apparaat moet de laatste update installeren om ondersteund en voldoende beveiligd te blijven.

Na verloop van de service beschikbaarheid wordt de betreffende Windows 10 versie nog 6 maanden ondersteund met enkel beveiligingsupdates.

Na die periode wordt uw Windows 10 versie niet meer (automatisch) ge-update.

Op https://support.microsoft.com/nl-nl/help/13853/windows-lifecycle-fact-sheet kunt U de vervaldata terugvinden.

Door de opdracht WINVER uit te voeren op uw PC kunt U achterhalen welke versie van Windows 10 geinstalleerd is.
Dit start het scherm 'Over Windows' waain o.a. vermeld staat welke versie van Windows 10 het betreft.
Voor de versies 1507, 1511 en (binnenkort) 1607 is het noodzakelijk dat U een zgn. 'onderdelenupdate' uitvoerd die uw versie weer op de het nieuwste serviceniveau brengt, om ervoor te zorgen dat uw apparaat beveiligd is en ondersteund blijft. Nieuwe(re) versies kunnen automatisch worden geïnstalleerd voor het einde van de servicedatum van de huidige versie.

Op February 19, 2018